TOCANA PICANTA, DE MORCOVI

martie 30, 2016 | CATEGORIA Garnituri

tocana picanta, de morcovi

O tocana detoxifianta, cu radacinoase dulci, aromatizata cu verdeturi si picanterii, pentru o savoare speciala si nutrienti pe masura.

INGREDIENTE :

– 3 morcovi (aprox. 400 gr)

– 3 cepe (aprox. 300 gr)

– 3 felii de telina mare (aprox. 250 gr)

– 2 ardei (am folosit conservati sanatos, cu sare)

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

– un praf din rasnita amestec iute (piper negru 30%, sare 25%,chili, corindru, mustar alb, usturoi 6%, extract de ardei) de la Kamis /portie

– o legatura de patrunjel verde

– ½ legatura de marar verde

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se curata, se spala si se toaca ceapa, se fierbe in apa in care se adauga si uleiul, pana se inmoaie si scade sucul format. Intre timp, se spala bine si se curata morcovii si telina. Morcovii se taie rondele, iar telina se feliaza grosier, apoi impreuna cu ardeiul conservat si tocat, se adauga peste ceapa.

ceapa fiarta, morcovi, telina, ardei, pentru tocana picanta

Se adauga apa, pana la jumatatea amestecului si se fierbe totul, pana se patrund ingredientele. Daca este nevoie se mai adauga apa. Se spala bine patrunjelul si mararul, se toaca, iar cand tocana este fiarta, se intrerupe fierberea si se adauga verdeturile crude, se amesteca si se potriveste de sare. Se serveste asezonata cu adaos de amestec iute.

tocana picanta, de morcovi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *