TOCANA PICANTA CU MORCOVI TINERI SI CIUPERCI

ianuarie 2, 2016 | CATEGORIA Garnituri

tocana picanta cu morcovi tineri si ciuperci

O tocana rapida, cu legume conservate sanatos, in care dulceata morcovilor si consistenta ciupercilor sunt atinse savuros de picanteria mirodeniilor.

INGREDIENTE:

– 600 gr morcovi tineri (am folosit baby carrots conservati prin congelare)

– 450 gr ciuperci (am folosit conservate prin congelare)

– 3 cepe mari

– 2 ardei (am folosit conservati cu sare)

2 linguri de bulion din rosii

– 2 foi de dafin

– o lingurita de ienibahar macinat

– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)

– o cana de lapte vegetal (am folosit de migdale)

– o legatura de patrunjel verde

– 4-5 catei de usturoi

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se curata si se spala ceapa, se fierbe in apa cu putina sare, impreuna cu morcovii conservati, apoi se adauga ciupercile si ardeii.

morcovi tineri, ciuperci, ceapa si ardei, pentru tocana

Dupa ce se patrund toate, se adauga bulionul, foile de dafin si ienibaharul macinat.

ciuperci, ceapa si ardei, bulion si mirodenii, pentru tocana

Se lasa sa clocoteasca un minut, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga patrunjelul bine spalat si tocat marunt, laptele vegetal, care ajuta sa scada repede temperatura tocanei, pentru a putea adauga uleiul presat la rece fara a afecta calitatea nutrientilor. Se amesteca, se potriveste de sare si se asezoneaza apoi cu usturoiul pisat.

tocana picanta cu morcovi tineri si ciuperci

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *