O tocana rapida, cu legume conservate sanatos, in care dulceata morcovilor si consistenta ciupercilor sunt atinse savuros de picanteria mirodeniilor.
INGREDIENTE:
– 600 gr morcovi tineri (am folosit baby carrots conservati prin congelare)
– 450 gr ciuperci (am folosit conservate prin congelare)
– 3 cepe mari
– 2 ardei (am folosit conservati cu sare)
– 2 linguri de bulion din rosii
– 2 foi de dafin
– o lingurita de ienibahar macinat
– 2 linguri de ulei presat la rece (am folosit de rapita)
– o cana de lapte vegetal (am folosit de migdale)
– o legatura de patrunjel verde
– 4-5 catei de usturoi
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa, se fierbe in apa cu putina sare, impreuna cu morcovii conservati, apoi se adauga ciupercile si ardeii.
Dupa ce se patrund toate, se adauga bulionul, foile de dafin si ienibaharul macinat.
Se lasa sa clocoteasca un minut, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga patrunjelul bine spalat si tocat marunt, laptele vegetal, care ajuta sa scada repede temperatura tocanei, pentru a putea adauga uleiul presat la rece fara a afecta calitatea nutrientilor. Se amesteca, se potriveste de sare si se asezoneaza apoi cu usturoiul pisat.