O tocana pregatita sanatos, cu piept de pui inconjurat din belsug de ceapa rosie, asezonata cu ingrediente bogate in vitamine si minerale.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 650 gr piept de pui, dezosat
– 1,5 kg ceapa rosie
– 5 fire de usturoi verde
– o legatura de leurda
– o legatura de marar
– o legatura de patrunjel
– 3 linguri de bulion de rosii si ardei
– 3 frunze de dafin
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se portioneaza pieptul dezosat de pui, apoi se fierbe in apa cu un strop de sare, spumuindu-se cand e cazul. Intre timp, se curata si se spala bine ceapa rosie, se toaca si se adauga peste carne, lasandu-se sa fiarba, pana se patrunde.
Se spala bine leurda, mararul si patrunjelul, se toaca marunt si se adauga la fiert, cca 10 minute. Dupa ce mai scade temperatura, se adauga uleiul de masline extravirgin, se amesteca, apoi se adauga frunzele de dafin si bulionul.
Se amesteca ingredientele, se potriveste totul de sare si se lasa acoperit intreg ansamblul cateva minute pentru a se intrepatrunde gusturile.Se portioneaza si se serveste cu adaos de patrunjel verde, pentru un gust proaspat si un plus de antioxidanti.
Ce bine arata! O farfurie asa de apetisanta nu va ramane plina prea mult timp!
Exact !