TOCANA DIN PIEPT DE PUI, CU CEAPA ROSIE SI VERDETURI

aprilie 28, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

ocana din piept de pui, cu ceapa rosie si verdeturi

O tocana pregatita sanatos, cu piept de pui inconjurat din belsug de ceapa rosie, asezonata cu ingrediente bogate in vitamine si minerale.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

–          650 gr piept de pui, dezosat

–          1,5 kg ceapa rosie

–          5 fire de usturoi verde

–          o legatura de leurda

–          o legatura de marar

–          o legatura de patrunjel

–          3 linguri de bulion de rosii si ardei

–          3 frunze de dafin

–          2 linguri de ulei de masline extravirgin

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se portioneaza  pieptul dezosat de pui, apoi se fierbe in apa cu un strop de sare, spumuindu-se cand e cazul. Intre timp, se curata si se spala bine ceapa rosie, se toaca si se adauga peste carne, lasandu-se sa fiarba, pana se patrunde.

tocana-pieptpui-ceaparosie-verdeturi1ok

Se spala bine leurda, mararul si patrunjelul, se toaca marunt si se adauga la fiert, cca 10 minute. Dupa ce mai scade temperatura, se adauga uleiul de masline extravirgin, se amesteca, apoi se adauga frunzele de dafin si bulionul.

tocana-pieptpui-ceaparosie-verdeturi2ok

Se amesteca ingredientele, se potriveste totul de sare si se lasa acoperit intreg ansamblul cateva minute pentru a se intrepatrunde gusturile.Se portioneaza si se serveste cu adaos de patrunjel verde, pentru un gust proaspat si un plus de antioxidanti.

tocana-pieptpui-ceaparosie-verdeturi-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *