O tocana usor de preparat, cu ingrediente sanatoase, asezonata cu macris proaspat, pentru un ajutor in digestia proteinelor ficatulului de vitel si un plus de antioxidanti.
INGREDIENTE:
– 500 gr ficat de vitel
– 350 gr ceapa
– 250 gr ardei
– 3 foi de dafin
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 15 gr usturoi
– o legatura de macris
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se spala bine si se taie in cuburi ficatul de vitel, apoi se fierbe in apa cu putina sare, pana se patrunde. Intre timp se spala si se curata ceapa si ardeii, se toaca dupa preferinta, apoi li se adauga ficatul fiert si strecurat.
Se completeaza cu putina apa si se fierbe intreg ansamblul, pana cand se patrunde si scade sosul format. Se intrerupe fierberea, se adauga foile de dafin, usturoiul ras fin, apoi macrisul spalat si tocat marunt.
Se amesteca si se potriveste de sare, se lasa 10 minute acoperita sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga uleiul presat la rece si se amesteca din nou, tocana astfel obtinuta fiind una delicioasa.
Hmmm, cred ca a fost tare buna!
Da a disparut imediat, cu ajutor rapid din partea cateluselor, pe care mirosul le-a ghidat unde trebuie !Sunt innebunite dupa ficat in special, asa ca voi repeta reteta cat de curand, dar in cantitate dubla. Merci de vizita !