TOCANA DIN FICAT DE VITEL, CU MACRIS

octombrie 25, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

tocana din ficat de vitel, cu macris

O tocana usor de preparat, cu ingrediente sanatoase, asezonata cu macris proaspat, pentru un ajutor in digestia proteinelor ficatulului de vitel si un plus de antioxidanti.

INGREDIENTE:

–       500 gr ficat de vitel

–       350 gr ceapa

–       250 gr ardei

–       3 foi de dafin

–       2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–       15 gr usturoi

–       o legatura de macris

–       sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata, se spala bine si se taie in cuburi ficatul de vitel, apoi se fierbe in apa cu putina sare, pana se patrunde. Intre timp se spala si se curata ceapa si ardeii, se toaca dupa preferinta, apoi li se adauga ficatul fiert si strecurat.

ficat fiert de vitel, ceapa si ardei, pentru tocana

Se completeaza cu putina apa si se fierbe intreg ansamblul, pana cand se patrunde si scade sosul format. Se intrerupe fierberea, se adauga foile de dafin, usturoiul ras fin, apoi macrisul spalat si tocat marunt.

ceapa, ardei, ficat de vitel, fierte, cu usturoi si macris, pentru tocana

Se amesteca si se potriveste de sare, se lasa 10 minute acoperita sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga uleiul presat la rece si se amesteca din nou,  tocana astfel obtinuta fiind una delicioasa.

tocana din ficat de vitel, cu macris

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *