O reteta crud vegetariana ce permite savurarea nutrientilor la valoare maxima si inlocuieste retetele clasice de spaghetti, care sunt glutenice si bogate in calorii. Sosul cu care sunt asociate le da o savoare aparte, plasandu-le printre cele mai delicioase retete raw vegane.
INGREDIENTE:
– 2 dovlecei tineri
pentru sosul picant:
– o ceapa mica
– 2 linguri drojdie de bere inactiva
– 5 linguri suc de lamaie
– 3 linguri ulei de masline, extravirgin, presat la rece
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– ½ lingurita pudra de coriandru (seminte de coriandru rasnite)
– o lingurita de frunze de rozmarin tocate
– ½ ardei iute mic (chilli)
– sare de ocna, dupa gust
– 2 linguri apa plata
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt, apoi se plaseaza intr-un bol alaturi de fulgii de drojde inactiva, de frunzele de rozmarin bine spalate si tocate marunt, urmand a se adauga si celelelate ingrediente pentru sosul picant.
Se adauga apa, se amesteca bine, se potriveste de sare si se lasa circa 5 minute pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor. Intre timp, se spala bine dovleceii, se razuiesc superficial, apoi cu ajutorul unei masini de spiralat, se transforma in spaghetti. Se adauga peste ei sosul picant, se asteapat cateva minute pentru a se patrunde, apoi se consuma imediat.