TOCANA DE TOAMNA, CU CONOPIDA, RADACINOASE SI VERDETURI CRUDE

noiembrie 23, 2020 | CATEGORIA Retete pentru copii

mirodenii adaugate in   tocana de toamna, cu conopida, radacinoase si verdeturi crude
O tocana dulce, preparata astfel incat mirodeniile sa-si reverse intens aroma, apoi asezonata cu verdeturile proapsete pentru un plus de savoare si de enzime.

INGREDIENTE:

– o conopida mica
– 2 cepe
– 2-3 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o radacina de telina mica
– un gogosar
– 2 rosii
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– 2 frunze de dafin
– o lingura de cimbru macinat
– o lingurita de piper macinat ( am folosit rasnita amestec)
– 2 linguri de ulei preset la rece (am folosit de floarea soarelui)
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine conopida si se desface in buchete. Ceapa se curata, se spala si se toaca, iar radacinoasele, bine spalate, se curata superficial. Morcovii si radacina de patrunjel se taie rondele, iar telina bucati, dupa dorinta.

ingrediente pentru tocana de toamna, cu conopida, radacinoase si verdeturi crude

Ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel si de teline pregatite, se fierb in apa, iar dupa cca 5 minute de fierbere se adauga si buchetele de conopida. Cand sunt aproape patrunse se toaca gogosarul bine spalat si curatat de seminte. Se spala rosia si se razuieste grosier pulpa, care se adauga la fiert.

rosie adaugata la fiert in  tocana de toamna, cu conopida, radacinoase si verdeturi crude

Dupa ce toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga foile de dafin, cimbrul si piperul, cat si cele 2 linguri de ulei.

mirodenii adaugate in   tocana de toamna, cu conopida, radacinoase si verdeturi crude

Se lasa vasul acoperit ca mirodeniile sa-si reverse aroma, fara a se fierbe. Se amesteca, apoi se portioneaza, iar fiecare portie se asezoneaza cu marar si patrunjel verde, bine spalate si maruntite.

mirodenii adaugate in   tocana de toamna, cu conopida, radacinoase si verdeturi crude

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *