TOCANA DE NAUT, IN STIL INDIAN

iulie 14, 2022 | CATEGORIA Garnituri

tocana de naut, in stil indian

O reteta in care nautul este alintat cu arome specific indiene, devenind astfel una cu gust special si nutrienti pe masura.

INGREDIENTE:

– 250 g naut bio

– o ceapa

– un ardei gras

– o foaie de dafin

– 125 ml lapte organic de caju si cocos

– ½ lingurita de ghimbir macinat

– ½ lingurita pudra de turmeric

– ½ lingurita pudra de coriandru

– ½ lingurita piper negru macinat

– o lingura de ulei de susan, presat la rece

– 1-2 rosii

– ½ legatura de patrunjel verde

– sare de Himalaya

 

PREPARARE:

Se spala nautul in mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat peste noapte.

ingrediente pentru tocana de naut, in stil indian

Se lasa la fiert in apa, iar intre timp se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, ardeiul de asemenea se spala bine, se curata de samburi si se toaca, apoi se adauga si acestea la fiert. Cand nautul e fiert al dente, surplusul de apa se inlatura daca este cazul, aceasta ramanand la nivelul nautului fiert. Se adauga pulpa rosiilor, se lasa sa clocoteasca pana intr-un minut, pentru a se elibera licopenul, un puternic antioxidant din rosii, care prin fierbere sporeste cantitativ, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga foaia de dafin, ghimbirul, turmericul, coariandrul si piperul negru, cat si cuisoarele. Se lasa vasul acoperit, pana se intrepatrund aromele si scade temperatura tocanei, astfel incat sa i se poata adauga uleiul de susan si laptele organic de caju si cocos, fara a le fi afectati nutrientii si enzimele. Se potrievste apoi tocana de sare si se adauga patrunjelul verde bine spalat si maruntit. Gustul obtinut este irezistibil.

tocana de naut, in stil indian

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *