O tocana inmiresmata armonios, preparata sanatos, cu mirodeniile, verdeturile, si uleiul presat la rece, adaugate crude, pentru a folosi la maximum calitatile nutrintilor, incluzand enzimele.
INGREDIENTE:
– 5 cepe
– 3 morcovi
– 3 cartofi
– 2 ardei
– 200 g de fasole verde conservata
– 2-3 ramurele de cimbru de gradina
– o foaie de dafin
– 2 fire de patrunjel verde
– ½ lingurita coriandru macinat
– ½ lingurita piper negru macinat
– 2 fire de bususioc verde, inflorit
– 2 linguri de ulei de masline, extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa si morcovii, ceapa se toaca marunt, iar morcovii se taie rondele.
Se fierb in apa, pana se inmoaie, apoi se adauga cartofii si ardeii, spalati, curatati si taiati cubulete.
Cand sunt patrunsi, se adauga rosiile spalate si razuiete grosier, cat si fasolea conservata, foaia de dafin si cimbrul.
Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute, apoi se intrerupe fierberea si se potriveste totul de sare. Dupa ce temperatura amestecului scade, se adauga patrunjelul bine spalat si maruntit, uleiul presat la rece, piperul si ienibaharul.
Se amesteca, se portioneaza, apoi fiecare portie se garnisete cu busuioc verde.