TOCANA DE LEGUME, CU MIRODENII SI BUSUIOC VERDE

august 28, 2020 | CATEGORIA Garnituri

tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

O tocana inmiresmata armonios, preparata sanatos, cu mirodeniile, verdeturile, si uleiul presat la rece, adaugate crude, pentru a folosi la maximum calitatile nutrintilor, incluzand enzimele.

INGREDIENTE:

– 5 cepe
– 3 morcovi
– 3 cartofi
– 2 ardei
– 200 g de fasole verde conservata
– 2-3 ramurele de cimbru de gradina
– o foaie de dafin
– 2 fire de patrunjel verde
– ½ lingurita coriandru macinat
– ½ lingurita piper negru macinat
– 2 fire de bususioc verde, inflorit
– 2 linguri de ulei de masline, extravirgin
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine ceapa si morcovii, ceapa se toaca marunt, iar morcovii se taie rondele.

ingrediente pentru tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

Se fierb in apa, pana se inmoaie, apoi se adauga cartofii si ardeii, spalati, curatati si taiati cubulete.

cartofi si ardei adaugati la fiert, pentru tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

Cand sunt patrunsi, se adauga rosiile spalate si razuiete grosier, cat si fasolea conservata, foaia de dafin si cimbrul.

rosii, fasole verde si mirodenii adaugate la fiert, pentru tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

Se lasa sa clocoteasca 2-3 minute, apoi se intrerupe fierberea si se potriveste totul de sare. Dupa ce temperatura amestecului scade, se adauga patrunjelul bine spalat si maruntit, uleiul presat la rece, piperul si ienibaharul.

patrunjel verde, ulei, ienibahar si piper, adaugate pentru tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

Se amesteca, se portioneaza, apoi fiecare portie se garnisete cu busuioc verde.

tocana de legume, cu mirodenii si busuioc verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *