TOCANA DE DOVLECEI, IN SOS DE CARTOFI RAZUITI

octombrie 15, 2018 | CATEGORIA Garnituri

tocana de dovlecei, in sos de cartofi razuiti, detaliu

O tocana dietetica, cu ingrediente clasice ce cuprind carbohidrati valorosi, preparata in maniera rapida si sanatoasa.

INGREDIENTE:

– 2 cepe

– 3 cartofi

– un dovlecel verde

– un ardei

– 2 foi de dafin

– o lingurita ienibahar macinat

– o lingura de ulei de masline, presat la rece

– ½ legatura de marar verde

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine ceapa si cartofii, apoi ceapa se toaca marunt, iar cartofii se razuiesc grosier.

cartofi razuiti si alte ingrediente pentru tocana de dovlecei in sos de cartofi razuiti

Se fierb in apa, pana cand se inmoaie si scade apa, formandu-se un sos pe baza amidonului din cartofi. Atentie se lasa sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. In cca 4 minute sunt patrunse. Se spala bine ardeiul si dovlecelul, ardeiul se curata de samburi si se toaca, iar dovlecelul se taie pe lungime, apoi se taie in fasii, care se maruntesc in cuburi si se adauga peste ceapa si cartofi.

dovlecei si ardei adaugati peste carofi si ceapa, fierte, pentru tocana

Se mai toarna apa, dar sa nu treaca de continut, intrucat la fiert se mai elibereza suc din legume. Se adauga apoi si foile de dafin.

legume fierte si altele adaugate crude si foi de dafin, pentru tocana de dovlecei

Se fierb acoperit, la foc mic, pana se patrund toate. Dupa ce temperatura scade, se adauga uleiul si se potribeste tocana de sare. Fiecare portie se asezoneaza cu ienibahar macinat si marar verde, bine spalat si tocat.

tocana de dovlecei, in sos de cartofi razuiti

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *