O tocana dietetica, cu ingrediente clasice ce cuprind carbohidrati valorosi, preparata in maniera rapida si sanatoasa.
INGREDIENTE:
– 2 cepe
– 3 cartofi
– un dovlecel verde
– un ardei
– 2 foi de dafin
– o lingurita ienibahar macinat
– o lingura de ulei de masline, presat la rece
– ½ legatura de marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa si cartofii, apoi ceapa se toaca marunt, iar cartofii se razuiesc grosier.
Se fierb in apa, pana cand se inmoaie si scade apa, formandu-se un sos pe baza amidonului din cartofi. Atentie se lasa sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. In cca 4 minute sunt patrunse. Se spala bine ardeiul si dovlecelul, ardeiul se curata de samburi si se toaca, iar dovlecelul se taie pe lungime, apoi se taie in fasii, care se maruntesc in cuburi si se adauga peste ceapa si cartofi.
Se mai toarna apa, dar sa nu treaca de continut, intrucat la fiert se mai elibereza suc din legume. Se adauga apoi si foile de dafin.
Se fierb acoperit, la foc mic, pana se patrund toate. Dupa ce temperatura scade, se adauga uleiul si se potribeste tocana de sare. Fiecare portie se asezoneaza cu ienibahar macinat si marar verde, bine spalat si tocat.