TOCANA DE DOVLECEI, CU PIPER LUNG SI FRUNZE DE HREAN

iulie 23, 2016 | CATEGORIA Retete propri

tocana de dovlecei, cu piper lung si frunze de hrean

O reteta vegetariana, pregatita corect prin fierbere lenta, cu ingrediente hranitoare si apetisante, o tocana de vara dulce-picanta cu aroma specifica din frunzele de hrean.

INGREDIENTE:

– 6 cepe

– un morcov mare

– un ardei gras

– 2 rosii

– 2 dovlecei

– 2 frunze de dafin

– 2 linguri ulei de masline, extravirgin, presat la rece

– 9 bucati de piper lung

– 2 frunze de hrean

-o lamaie (am folosit lime)

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se curata ceapa, se spala si se marunteste, morcovul se spala bine, se curata si se rade grosier, apoi se plaseaza in vasul pentru fiert, si se adauga foile de dafin.

ceapa, morcovi si frunze de hrean, pentru tocana de dovlecei

Se acopera cu apa si se fierb lent, pana se inmoaie putin. Intre timp se spala bine ardeiul, dovleceii si rosiile. Ardeiul si rosiile se taie cubulete, iat dovleceii se razuiesc superficial si se taie in bucati lungi, paralelipipedice, apoi se adauga peste ceapa si morcovi.

rosii, dovlecei si ardei adaugati la fiert,  pentru tocana de dovlecei

Se fierb domol, fara a mai adauga apa intrucat dovleceii si rosiile isi mai lasa suc, suficient cat sa formeze un sos delicios. Cand toate sunt patrunse se adauga piperul lung, se lasa 5 minute sa fiarba, apoi se intrerupe fierberea si se adauga uleiul de masline, apoi sucul lamaiei si frunzele de hrean, bine spalate si tocate marunt.

piper lung si frunze de hrean adaugate in tocana de dovlecei

Se amesteca usor, se potriveste de sare si se serveste calda sau la temperatura camerei.

tocana de dovlecei, cu piper lung si frunze de hrean

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *