TOCANA DE CIUPERCI SI SPANAC, ASEZONATA PICANT

September 2, 2022 | CATEGORIA Garnituri

tocana de ciuperci si spanac, asezonata picant

O asociere bogata in proteine vegetale de calitate, hranitoare si antioxidanta, gustoasa si aromata picant.
INGREDIENTE:
– 500 g frunze verzi de spanac
– 300 g ciuperci champignon
– 2 cepe
– un ardei gras
– 2-3 rosii
– o foaie de dafin
– ½ lingurita pudra de turmeric
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline extravirgin
– o lamaie
– o legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:
Se spala bine spanacul, apoi se fierbe in apa si se strecoara. Se curata si se spala ceapa, se marunteste, iar ardeiul, bine spalat, se toaca. Ciupercile se spala si se curata, apoi se feliaza subtire.

ingrediente pentru tocana de ciuperci si spanac, asezonata picant

Se fierbe in apa ceapa, se adauga ciupercile si ardeiul, iar cand sunt patrunse, se adauga spanacul fiert si maruntit, cat si pulpa rosiilor bine spalate si razuite grosier. Se lasa la fiert inca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin. Se lasa vasul acoperit, pana temperatura tocanitei scade cat sa poata fi consumata, iar pentru a nu le fi alterate proprietatile de temperatura ridicata, abia acum se adauga pudrele de piper si de turmeric (intrucat turmericul isi activeaza proprietatile in prezenta piperului negru), apoi uleiul de masline. Se amesteca si se portiveste totul de sare. Se portineaza si se garniseste cu patrunjel verde, proaspat spalat si maruntit.

tocana de ciuperci si spanac, asezonata picant

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *