TOCANA DE CIUPERCI CHAMPIGNON, CU VERDETURI DE PRIMAVARA

mai 23, 2015 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

tocana de ciuperci, cu verdeturi de primavara

O reteta vegetariana, consistenta si echilibrata nutritiv, cu proteine vegetale din ciuperci proaspete si adaos variat de verdeturi, bogate in clorofila si antioxidanti puternici.

INGREDIENTE:

–       500 gr ciuperci champignon

–       6 fire de ceapa verde

–       3 fire de usturoi verde

–       un ardei verde

–       5 frunze de papadie

–       5 frunze de patlagina

–       5 fire de marar verde

–       5 fire de patrunjel verde

–       2 linguri de bulion

–       2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–       mix de piper din rasnita Kamis, dupa gust

–       sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata ciupercile, ardeiul, ceapa si usturoiul verde, apoi se taie marunt.

ciuperci, usturoi si ceapa verde, pentru tocana

Se fierb in apa, pana se patrund. Intre timp se spala  si se toaca patrunjelul, mararul si  frunzele de papadie si de patlagina. Cand ingredientele puse la fiert sunt bine patrunse se adauga sarea si bulionul, se mai lasa cateva clocote pana scade sosul format, apoi se intrerupe fierberea, se adauga mararul, patrunjelul, frunzele crude tocate, apoi uleiul presat la rece si mixul de piper, pentru o savoare mai accentuata si un maximum de nutrienti.

ciuperci, usturoi si ceapa verde, bulion,fierte si adaos de marar,patrunjel, patlagina si papadie,mix de piper, pentru tocana

Se amesteca bine, se potrivesc de sare, apoi se savureaza.

tocana de ciuperci, cu verdeturi de primavara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *