O reteta vegetariana, consistenta si echilibrata nutritiv, cu proteine vegetale din ciuperci proaspete si adaos variat de verdeturi, bogate in clorofila si antioxidanti puternici.
INGREDIENTE:
– 500 gr ciuperci champignon
– 6 fire de ceapa verde
– 3 fire de usturoi verde
– un ardei verde
– 5 frunze de papadie
– 5 frunze de patlagina
– 5 fire de marar verde
– 5 fire de patrunjel verde
– 2 linguri de bulion
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– mix de piper din rasnita Kamis, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ciupercile, ardeiul, ceapa si usturoiul verde, apoi se taie marunt.
Se fierb in apa, pana se patrund. Intre timp se spala si se toaca patrunjelul, mararul si frunzele de papadie si de patlagina. Cand ingredientele puse la fiert sunt bine patrunse se adauga sarea si bulionul, se mai lasa cateva clocote pana scade sosul format, apoi se intrerupe fierberea, se adauga mararul, patrunjelul, frunzele crude tocate, apoi uleiul presat la rece si mixul de piper, pentru o savoare mai accentuata si un maximum de nutrienti.
Se amesteca bine, se potrivesc de sare, apoi se savureaza.
Delicioasa!
S-a simtit prospetimea primaverii !