TOCANA DE CEAPA, CU PULPA DE VITA SI IENIBAHAR

octombrie 24, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

tocana de ceapa, cu pulpa de vita si ienibahar

O tocana dulce, pregatita fara ulei, cu ceapa din belsug, care sa fragezeasca pulpa de vita, intens aromata cu boabe de ienibahar.

INGREDIENTE:

–         850 gr pulpa de vita

–         2 kg ceapa romaneasca

–         4 ardei mari capia (aprox. 600 gr)

–         o lingura boabe de ienibahar

–         3 rosii mari (aprox.380 gr)

–         3 frunze de dafin

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Carnea de vita se spala, se degreseaza si se taie cuburi care apoi se fierb in apa, avand grija sa se spumuiasca, apoi se lasa la foc mic, pana se patrund. Intre timp se curata ceapa si ardeii, se toaca cubulete si se adauga peste carnea fiarta.

pulpa de vita fiata, cu ceapa si ardei, tocate

Se mai adauga apa si se fierb toate, la foc mic, pana scade sosul format. Cand toate sunt fierte, se adauga rosiile spalate, si date pe razatoarea mare, boabele de ienibahar si frunzele de dafin.

carne de vita, cu ceapa si ardei fierte, cu rosii, foi de dafin si ienibahar

Se mai fierb toate 3 minute,  apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit pentru ca miresmele ienibaharului sa patrunda in celelelte ingrediente, obtinand astfel un gust desavarsit.

tocana de ceapa, cu pulpa de vita si ienibahar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Cristina says:

    Tocanita cu ceapa este una din preferatele mele. Doar ca eu o mananc mai „nesanatos” o calesc cu morcovi si ardei… imi e pofta doar cand ma gandesc!

    • mirela says:

      Asa o mananc si eu de regula, dar gatind-o ca in reteta prezentata, nu jumai ca este mai sanatoasa, dar are un gust minunat datorita boabelor de ienibahar, care cand sunt strivite in dinti, te „imbata” cu aroma lor !

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *