O reteta ce in conformitate cu traditia ayurvedica, poate fi recomandata in diete. Asocierea ingredientelor ajuta la scaderea in greutate, iar prepararea sa fara sare, doar cu suc de lamaie, favorizeaza consumul ponderat al portiilor. Asezonarea cu verdeturi ii confera un plus de antioxidanti si de enzime.
INGREDIENTE:
– 3-4 cartofi
– 100 g orez integral
– o foaie de dafin
– ½ lingurita de cimbru maruntit
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ legatura de marar verde
– ½ lamaie
PREPARARE:
Se spala bine orezul si se lasa la hidratat minim 2 ore. Se spala cartofii, se curata si se taie cubulete.
Se fierb cartofii in apa, pana cand sunt aproape patrunsi, apoi se adauga orezul, se mai adauga apa de trei ori cantitatea de orez, apoi se fierb toate cca 5 minute, se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin si cimbrul marutit, apoi se acopera vasul cu un capac, pentru cca 25 de minute. Daca exista apa in exces, se strecoara. Dupa portionare, se stoarce suc de lamaie si se asezoneaza cu verdeturile, bine spalate si tocate.
asta