O salata cu proteine vegetale de calitate si o varietate bogata de enzime si antiozidanti valorosi, foarte benefica sanatatii.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 75 g ciuperci urechi de lemn
– 2-3 tulpini tinere de stir
– 4-5 frunze de papadie
– 3 tulpini de lamaita
– 4 frunze de patlagina ingusta
– 5-6 frunze de patlagina lata
Pentru marinata rece:
– 3 cuisoare
– o foaie de dafin
– o lingurita de coriandru macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– sucul unei lamai
– 3 linguri de apa plata
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine frunzele verzi ale plantelor, cat si ciupercile, apoi se incepe adunarea ingredientelelor pentru marinata intr-un bol.
Dupa ce se adauga si apa, se amesteca pentru omogenizare si se adauga in marinata ciupercile, apoi se lasa cca 5-6 ore la marinat, la rece.
Frunzele verzi se toaca marunt si se alerneaza cu ciupercile marinate la rece.
Reteta aiurea !
Unde amarul gasesc 2-3 tulpini tinere de stir ???? dar 3 tulpini de lamaita si 4 frunze de patlagina ingusta sau 5-6 frunze de patlagina lata ?!!?!?
Urechi de lemn e clar la magazinele orientale dar restul?
Unde locuiti ? Eu locuiesc in cartierul Titan din Bucuresti. Toate parcurile din zona, spatiile verzi din gradinile blocului au asa ceva. Ne intalnim odata si facem o plimbare. Suntem inca inconjurati de bogatiile naturii.