SALATA DE IERBURI, CU URECHI DE LEMN MARINATE LA RECE

iulie 23, 2021 | CATEGORIA Aperitive

salata de ierburi, cu urechi de lemn marinate la rece

O salata cu proteine vegetale de calitate si o varietate bogata de enzime si antiozidanti valorosi, foarte benefica sanatatii.
INGREDIENTE (pentru o portie):

– 75 g ciuperci urechi de lemn
– 2-3 tulpini tinere de stir
– 4-5 frunze de papadie
– 3 tulpini de lamaita
– 4 frunze de patlagina ingusta
– 5-6 frunze de patlagina lata
Pentru marinata rece:
– 3 cuisoare
– o foaie de dafin
– o lingurita de coriandru macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingura de ulei de masline, extravirgin
– sucul unei lamai
– 3 linguri de apa plata
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine frunzele verzi ale plantelor, cat si ciupercile, apoi se incepe adunarea ingredientelelor pentru marinata intr-un bol.

ingrediente pentru salata de ierburi, cu urechi de lemn marinate la rece

Dupa ce se adauga si apa, se amesteca pentru omogenizare si se adauga in marinata ciupercile, apoi se lasa cca 5-6 ore la marinat, la rece.

urechi de lemn marinate la rece, pentru salata cu ierburi

Frunzele verzi se toaca marunt si se alerneaza cu ciupercile marinate la rece.

salata de ierburi, cu urechi de lemn marinate la rece

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • diana says:

    Reteta aiurea !
    Unde amarul gasesc 2-3 tulpini tinere de stir ???? dar 3 tulpini de lamaita si 4 frunze de patlagina ingusta sau 5-6 frunze de patlagina lata ?!!?!?
    Urechi de lemn e clar la magazinele orientale dar restul?

    • mirela says:

      Unde locuiti ? Eu locuiesc in cartierul Titan din Bucuresti. Toate parcurile din zona, spatiile verzi din gradinile blocului au asa ceva. Ne intalnim odata si facem o plimbare. Suntem inca inconjurati de bogatiile naturii.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *