O supa concentrata, cu proteine complete din asocierea vegetalelor orez si linte, aromata cu mirodenii si patrunjel verde.
INGREDIENTE:
– 115 g linte rosie
– un morcov
– o ceapa verde
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– o foaie de dafin
– o crenguta de cimbru uscat
– ¼ lingurita piper macinat (am folosit amestec, din rasnita)
– ½ legatura de patrunjel verde
PREPARARE:
Se spala lintea rosie in multe ape, se spala bine si se curata morcovul, ceapa se curata si se spala, iar ardeiul se clateste de surplusul de sare, ramanand insa suficient de sarat incat sa nu se mai adauge sare la supa.
Morcovul, ceapa si ardeiul se fierb pana aproape se patrund si se adauga apoi la fiert lintea rosie si pastele din orez, pentru cca 10 minute. Se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin si crenguta de cimbru, apoi se lasa supa acoperita 15 minute, ca mirodeniile sa-si reverse aromele.
Se portioneaza, apoi fiecare portie se asezoneaza cu piper macinat si frunze de patrunjel verde bine spalate si tocate.