O tocana preparata corect, cu ingredientele fierte aldente, pentru un indice glicemic cat mai scazut si o savoare intensa.
INGREDIENTE:
– 100 g ciuperci urechi de lemn
– 4-5 cepe verzi
– un morcov
– un ardei
– o foaie de dafin
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ legatura de marar verde
– ½ lingurita de piper macinat
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie (optional)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine cepele, morcovul si ardeiul.
Se razuieste grosier morcovul si se toaca ceapa si ardeiul, marunt, apoi se fierb al dente. Se adauga ciupercile urechi de lemn si se lasa cca 1 minut, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin, lasand vasul acoperit, pana isi revarsa aroma. Se adauga uleiul de masline extravirgin, intrucat intre timp temperatura tocanitei scade cat sa nu afecteze acizii grasi conservati prin presarea la rece a acestuia. Se asezoneaza tocana cu piperul macinat, se amesteca, se potriveste de sare, iar dupa portionare, se presara patrunjel si marar, bine spalate si tocate. Se poate adauga suc de lamaie, pentru un gust usor acrisor si un plus de antioxidanti.