TEXTURAT PROTEIC DIN SOIA, CU SOS VEGAN SI BUSUIOC VERDE

septembrie 20, 2021 | CATEGORIA Garnituri

texturat proteic din soia, cu sos vegan si busuioc verde

O reteta bogata in proteina vegetala, preparata sanatos si asezonata crud cu dovlecel proaspat, ulei presat la rece si frunze de busuioc verde.

INGREDIENTE:
– 100 g texturat proteic de soia, cuburi
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– sare de ocna, dupa gust
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 500 ml apa
– boia de ardei dulce, dupa gust
– o tulpina de busuioc
Pentru sos
– o ceapa
– 3-4 rosii
– o foaie de dafin
– un praf de piper negru macinat
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– ½ dovlecel mic
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Cuburile din texturat proteic de soia, conform instructiunilor de pe pachet, se plaseza in apa si li se adauga piperul, sarea, cimbrul si foaia de dafin.texturat proteic de soia, cuburi, pregatit pentru fiert

Se fierb cca 15 minute, apoi se scurg de apa si se storc. Se aduna ingredientele pentru sos. Se curata ceapa, se spala, si se taie solzisori.

ingrediente pentru sos, pentru texturat proteic de soia

Se fierbe ceapa in apa, cat sa treaca putin peste ea. Se adauga apoi pulpa rosiilor razuita grosier si se lasa sa fiarba cca 4 minute. Se interupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa vasul acoperit cat sa se racoreasca, apoi se adauga uleiul presat la rece si piperul negru macinat. Se amesteca, se potriveste de sare, apoi se adauga si cuburile din texturat de soia, cat si bucata de dovlecel bine spalata si razuita grosier, care leaga foate bine ingredientele si da un plus de prospetime. Se amesteca din nou si se asezoneaza cu frunzele proaspete de busuioc verde.

texturat proteic din soia, cu sos vegan si busuioc verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *