TELINA CU CURRY, LA CUPTOR

septembrie 28, 2023 | CATEGORIA Garnituri

Un preparat cu gust intens, aromat specific cu mirodenii de calitate adunate in vestitul amestec Indian, curry.
INGREDIENTE:
– o telina
– o foaie de dafin
– o lingurita de curry (sare, curcuma, usturoi, boabe de mustar alb, scortisoara, ghimbir, schinduf, boia dulce de ardei gras, fructe uscate de coriandru, chimion, cardamon, cuisoare, boia iute de ardei, chili, anason, piper negru, nucsoara)
– o lingura ulei de masline, extravirgin
– 5-6 frunze de patrunjel verde
– o cescuta apa

 

PREPARARE:
Se spala, se curata telina si se feliaza subtire.

Se aseaza intr-un vas termoizolant, se adauga apa si foaia de dafin, se presara sarea si praful de curry, apoi se adauga uleiul de masline extravirgin. Se introduce in cuptor, la 150 grade Celsius, unde se lasa cca 25 de minute, sa se pregateasca al dente. Se portioneaza si se garniseste apoi cu patrunjelul verde, bine spalat.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *