Un preparat cu gust intens, aromat specific cu mirodenii de calitate adunate in vestitul amestec Indian, curry.
INGREDIENTE:
– o telina
– o foaie de dafin
– o lingurita de curry (sare, curcuma, usturoi, boabe de mustar alb, scortisoara, ghimbir, schinduf, boia dulce de ardei gras, fructe uscate de coriandru, chimion, cardamon, cuisoare, boia iute de ardei, chili, anason, piper negru, nucsoara)
– o lingura ulei de masline, extravirgin
– 5-6 frunze de patrunjel verde
– o cescuta apa
PREPARARE:
Se spala, se curata telina si se feliaza subtire.
Se aseaza intr-un vas termoizolant, se adauga apa si foaia de dafin, se presara sarea si praful de curry, apoi se adauga uleiul de masline extravirgin. Se introduce in cuptor, la 150 grade Celsius, unde se lasa cca 25 de minute, sa se pregateasca al dente. Se portioneaza si se garniseste apoi cu patrunjelul verde, bine spalat.