TARTA VEGANA, FARA COACERE, CU NUCI, CREMA DE ALUNE SI TOPPING GANACHE

februarie 9, 2024 | CATEGORIA Dulciuri

O tarta cu ingrediente vegane, un dulce sanatos (desigur in portii mici), pentru clipe de alintare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 1,5 cana nuci
– 1,5 cana stafide brune
– 1,5 lingurita cacao pudra
– 3 linguri zeama de lamaie
Pentru umplutura:
– o cana de alune prajite
– 3 banane mari
– 2 lingurite de esenta vanilie
– ¼ cana ulei de cocos
– 2 lingurite de cacao
– 2 lingurite de miere de albine
Topping de crema vegana ganache:
– o lingurita ulei de cocos
– o lingurita cacao
– o lingurita miere de albine

PREPARARE:
Se pregateste blatul, adunand in robotul de bucatarie nucile, stafidele brune, pudra de cacao si zeama de lamaie.

Se macina pana la o consistenta lipiciosa si se formateaza blatul tartei.

Se aduna in robot apoi, ingredientele pentru umplutura.

Se macina pana la consistenta unei creme, care se aseaza peste blat.

Se lasa tarta la rece, cca 2 ore, apoi se pregateste toppingul amestecand ingredientele pentru crema vegana ganache, urmand ca aceasta sa fie aplicata peste tarta, pentru garnisire.

Se mai lasa la rece, apoi se poate portiona. Eu nu am avut rabdarea sa o las la rece mai mult de un sfert de ora :), asa ca este mai catifelata in sectiune.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *