O tarta pregatita cu ingrediente naturale, asociate sanatos, ce poate constitui o hrana echilibrata si gustoasa, un mic dejun sau o gustare, consistente.
INGREDIENTE:
– un dovlecel tanar (un dovlecel mic)
– 10 masline naturale
Pentru blat:
– 375 gr faina dietetica, din macinis integral, de grau
– 2 linguri faina de in (din seminte crude, rasnite)
– 250 ml apa
– ¼ lingurita de piper negru, macinat
– ¼ lingurita de sare
Pentru sos:
– 2 linguri faina de floarea soarelui (din seminte crude, rasnite)
– 3 linguri lapte de soia
– o ceapa rosie
– o rosie
– o lingura patrunjel verde tocat
– o lingurita seminte de coriandru macinate
– sare neiodata, dupa gust (am folosit sare cu ierburi aromatice -Kamis)
PREPARARE:
Se prepara aluatul pentru blat, adunand intr-un bol faina integrala de grau, faina de in, piperul si sarea, urmand a se incorpora apa, putin cate putin.
Se framanta, pana cand se desprinde de pe mana.
Se spala bine apoi si se taie rondele subtiri dovlecelul, se sareaza, si se lasa cam ½ ora pentru a se deshidrata putin, incat sa nu-si lase mult suc peste aluat.
Aluatul se intinde sub forma geometrica dorita, cu o grosime de aproximativ 7 mm. Se modeleaza marginile, ridicandu-le usor. Se clatesc apoi rondelele de dovlecel si se sterg cu un prosop absorbant, apoi se astern suprapunandu-se usor la margini, in aluatul de tarta.
Se introduce ansamblul in cuptor, la 180 de grade C, pentru circa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste sosul. Se aduna intr-un bol faina de floarea soarelui, laptele de soia, semintele de coriandru rasnite si sarea. Se spala bine rosia si patrunjelul verde, ceapa se curata, se spala si se razuieste fin, patrunjelul se toaca marunt, iar rosia se curata de coaja si se razuieste, apoi toate se adauga in bol, alaturi de celelalte ingredient.
Cand tarta este patrunsa si usor rumenita, se scoate din cuptor si se azezoneaza cu sosul crud, astfel ca nutrientii acestuia isi pastreaza toate calitatile.
Maslinele naturale se desprind de pe samburi, apoi se amplaseaza pe suprafata tartei, garnisind-o.
Buna seara ! Multumesc cu intarziere de vizita si apreciere !Si pentru sfat, doar ca am vrut sa fie fara proteine animale.
Toate cele bune, va mai astept !