TARTA VEGANA, CU DOVLECEI SI MASLINE

June 18, 2015 | CATEGORIA Aperitive

tarta vegetariana, cu dovlecei si masline, felie

O tarta pregatita cu ingrediente naturale, asociate sanatos, ce poate constitui o hrana echilibrata si gustoasa, un mic dejun sau o gustare, consistente.

INGREDIENTE:

–        un dovlecel tanar (un dovlecel mic)

–        10 masline naturale

Pentru blat:

–        375 gr faina dietetica, din macinis integral, de grau

–        2 linguri faina de in (din seminte crude, rasnite)

–        250 ml apa

–        ¼ lingurita de piper negru, macinat

–        ¼ lingurita de sare

Pentru sos:

–        2 linguri faina de floarea soarelui (din seminte crude, rasnite)

–        3 linguri lapte de soia

–        o ceapa rosie

–        o rosie

–        o lingura patrunjel verde tocat

–        o lingurita seminte de coriandru macinate

–        sare neiodata, dupa gust (am folosit sare cu ierburi aromatice -Kamis)

 

PREPARARE:

Se prepara aluatul pentru blat, adunand intr-un bol faina integrala de grau, faina de in, piperul si sarea, urmand a se incorpora apa, putin cate putin.

faina integral de garu, faina de in, sare, piper, apa, pentru aluat tarta vegetariana

Se framanta, pana cand se desprinde de pe mana.

aluat vegetarian, pentru tarta vegetarian, cu dovlecei si masline

Se spala bine apoi si se taie rondele subtiri dovlecelul, se sareaza, si se lasa cam ½ ora pentru a se deshidrata putin, incat sa nu-si lase mult suc peste aluat.

dovlecei la sare si masline, pentru tarta vegetariana

Aluatul se intinde sub forma geometrica dorita, cu o grosime de aproximativ 7 mm. Se modeleaza marginile, ridicandu-le usor. Se clatesc apoi rondelele de dovlecel si se sterg cu un prosop absorbant, apoi se astern suprapunandu-se usor la margini, in aluatul de tarta.

aluat de tarta vegetariana si dovlecei, pentru cuptor

Se introduce ansamblul in cuptor, la 180 de grade C, pentru circa o jumatate de ora. Intre timp se pregateste sosul. Se aduna intr-un bol faina de floarea soarelui, laptele de soia, semintele de coriandru rasnite si sarea. Se spala bine rosia si patrunjelul verde, ceapa se curata, se spala si se razuieste fin, patrunjelul se toaca marunt, iar rosia se curata de coaja si se razuieste, apoi toate se adauga in bol, alaturi de celelalte ingredient.

sos crud vegetarian, pentru tarta vegetariana, cu dovlecei si masline

Cand tarta este patrunsa si usor rumenita, se scoate din cuptor si se azezoneaza cu sosul crud, astfel ca nutrientii acestuia isi pastreaza toate calitatile.

tarta vegetariana scoasa din cuptor, cu sos crud vegetarian

Maslinele naturale se desprind de pe samburi, apoi se amplaseaza pe suprafata tartei, garnisind-o.

tarta vegetariana, cu dovlecei si masline

tarta vegetariana, cu dovlecei si masline, felie, detaliu

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *