Gust natural, nutrienti nealterati, ideala pentru momente dulci.
INGREDIENTE (pentru 6 portii):
– 3 mere Iared ( aprox. 450 gr)
– 1/2 lingurita de scortisoara macinata
– 1/2 lingurita de nucsoara macinata
– sucul unei jumatati de lamaie
pentru crusta:
– 200 gr miez de nuca
– 130 gr curmale fara samburi
– un praf de scortisoara macinata
– sucul unei jumatati de lamaie
pentru sos:
– 70 gr curmale fara samburi
– 100 ml apa
PREPARARE:
Se marunteste miezul de nuca in robot. Se adauga curmalele, praful de scortisoara si sucul lamaiei.
Se amesteca in robot pana se aduna compozitia in jurul axului. Se modeleaza apoi crusta dupa preferinta, prin presare cu degetele.
Se plaseaza in frigider, o jumatate de ora, pentru a fi cat mai ferma. Se blenduiesc curmalele maruntite in prealabil, cu apa, pana la consistenta unui sos. Daca aveti un blender puternic nu este nevoie sa maruntiti curmalele.
Se spala bine merele, se curata de cotoare si se feliaza marunt, se stropesc cu sucul de lamaie pentru a nu oxida, se amesteca, apoi li se adauga sosul de curmale si pudrele de nucsoara si de scortisoara.
Se amesteca toate, iar compozitia rezultata se asterne in crusta.