TARTA RUSTICA, RAW VEGANA, CU MERE

februarie 23, 2017 | CATEGORIA Retete crud vegane

placinta rustica raw vegana, cu mere, feliata

Gust natural, nutrienti nealterati, ideala pentru momente dulci.

INGREDIENTE (pentru 6 portii):

– 3 mere Iared ( aprox. 450 gr)

– 1/2 lingurita de scortisoara macinata

– 1/2 lingurita de nucsoara macinata

– sucul unei jumatati de lamaie

pentru crusta:

200 gr miez de nuca

– 130 gr curmale fara samburi

– un praf de scortisoara macinata

– sucul unei jumatati de lamaie

pentru sos:

– 70 gr curmale fara samburi

– 100 ml apa

 

PREPARARE:

Se marunteste miezul de nuca in robot. Se adauga curmalele, praful de scortisoara si sucul lamaiei.

ingrediente in robot, pentru blat placinta rustica raw vegana, cu mere

Se amesteca in robot pana se aduna compozitia in jurul axului. Se modeleaza apoi crusta dupa preferinta, prin presare cu degetele.

crusta pentru placinta rustica raw vegana, cu mere

Se plaseaza in frigider, o jumatate de ora, pentru a fi cat mai ferma. Se blenduiesc curmalele maruntite in prealabil, cu apa, pana la consistenta unui sos. Daca aveti un blender puternic nu este nevoie sa maruntiti curmalele.

sos din curmale, pentru placinta rustica raw vegana, cu mere

Se spala bine merele, se curata de cotoare si se feliaza marunt, se stropesc cu sucul de lamaie pentru a nu oxida, se amesteca, apoi li se adauga sosul de curmale si pudrele de nucsoara si de scortisoara.

felii de mere, sos caramel de curmale, scortisoara si lamaie, pentru compozitie placinta rustica, raw vegana

Se amesteca toate, iar compozitia rezultata se asterne in crusta.

placinta rustica raw vegana, cu mere

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *