O tarta cu blat integral, imbogatita cu oua concentrate in nutrienti valorosi si cu picanteria ridichei negre.
INGREDIENTE :
pentru blat:
– 2 cani fulgi de ovaz
– ¼ cana de faina de in (seminte de in rasnite)
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de ienibahar macinat grosier
– un praf de sare
– ½ cana apa
pentru umlutura:
– o ridiche neagra, mica (aprox gr)
– 10 oua de prepelita
– o lingurita de ienibahar macinat grosier
– o lingurita de frunze proaspete de rozmarin, tocate
– un praf de sare
pentru garnisit:
– 3 oua de prepelita
– frunze proaspete de rozmarin
PREPARARE:
Se aduna intr-un bol fulgii de ovaz, faina de in, boiaua de ardei dulce, ienibaharul macinat si praful de sare.
Se adauga apa si se framanta, obtinamdu-se un aluat din care se opreste o patrime, apoi se modeleaza blatul tartei, rotund, cu marginile ridicate. Se spala, se curata si se razuieste grosier ridichea, care se adauga peste ouale de prepelita batute. Se asezoneaza cu ienibaharul macinat, cu praful de sare si frunzele maruntite de rozmarin.
Se amesteca si apoi se toarna peste aluatul de tarta formatat.
Din aluatul oprit se modeleaza patru fasii cu care se garniseste tarta si printre care se aranjeaza ouale ochiuri de prepelita.
Tarta astfel pregatita se asterne pe hartie de copt in tava pentru cuptor si se coace la 180 de grade cca 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor se asezoneaza cu frunze proaspete de rozmarin.