TARTA RUSTICA CU TOFU, LEGUME SI SEMINTE DE IN

iulie 28, 2014 | CATEGORIA Aperitive

tarta rustica cu tofu, legume si seminte de in, feliata

O tarta vegetariana, usor picanta, din aluat si umplutura pregatite sanatos, alintate de bogatia in acizi grasi esentiali a semintelor de in:

INGREDIENTE :

Pentru blat:

–          300 gr faina dietetica, din macinis integral, de grau

–          275 ml apa

–          3 linguri seminte de in

–         ½ lingurita ienibahar macinat

–         ½ lingurita de pudra de ghimbir

–          sare neiodata, dupa gust

Pentru umplutura:

–          300 gr tofu sarat, cu ardei

–          un morcov

–          2 linguri seminte de in

–          ½ dovlecel

–          2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece

Pentru sos:

–          o lingurita seminte de in

–          100 ml apa

–          3 linguri de bulion

–          ½ lingurita de pudra de ghimbir

–          ½ lingurita de ienibahar macinat

Pentru garnisit:

–         patrunjel proaspat

 

PREPARARE:

Se pregateste aluatul, adaugand peste faina integrala semintele de in rasnite si sarea.

faina integrala din grau, sare si seminte de in rasnite, pentru tarta rustica

Se toarna apa, putin cate putin, framantandu-se incontinuu, pana se incorporeaza toata cantitatea si se obtine un aluat care se desprinde de pe maini. Se adauga  apoi ienibaharul si pudra de ghimbir.

aluat integral, cu ghimbir si ienibahar, pentru tarta rustica

Se amesteca pentru omogenizare, apoi aluatul astfel obtinut se intinde intr-o foaie cu grosimea de aprox.5 mm, de forma rotunda, care apoi se plaseaza in forma pentru copt, tapetata cu hartie termoizolanta, inclusiv pe marginile sale, incretind aluatul. Se pregateste umplutura, amestecand branza vegetala tofu cu semintele de in rasnite si jumatate din cantitatea de morcov, spalat, curatat si ras fin.

seminte de in, morcovi, tofu cu ardei, pentru tarta rustica

Se plaseaza apoi peste aluat, in cavitatea acestuia.

aluat pentru tarta rustica cu umplutura de tofu si legume

Apoi, peste tofu, in centrul sau,  se rade pe razatoarea mare morcovul ramas, iar pe margini se aseaza dovlecelul, spalat, curatat  superficial si taiat rondele fine. Se mai poate, eventual, adauga putina sare si se aduna marginea aluatului peste marginea compozitiei.

aluat pentru tarta rustica cu umplutura de tofu si legume, dovlecei rondele si morcovi

Se prepara sosul din semintele de in rasnite peste care se adauga apa, bulionul, pudra de ghimbir si ienibaharul macinat. Se amesteca bine si se toarna peste suprafata tartei.

sos din seminte de in, bulion, apa, ghimbir si ienibahar, pentru tarta rustica

Apoi se toarna si uleiul de floarea soarelui presat la rece.

tarta rustica cu tofu, legume si seminte de in si ulei, pentru cuptor

Se introduce in cuptorul incins si se lasa la temperatura moderata pana se coace suficient si se rumeneste usor. Se scoate din cuptor si se garniseste cu patrunjel proaspat, bine spalat si tocat.

tarta rustica cu tofu, legume si seminte de in

tarta rustica cu tofu, legume si seminte de in, feliata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *