O tarta pregatita fara foc, cu ingrediente crude si naturale, sanatoasa si intens aromata.
INGREDIENTE:
– 250 g ciuperci champignon
– ½ legatura de patrunjel verde
pentru marinata:
– o foaie de dafin
– sucul unei lamai
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 5-6 catei de usturoi
– sare neiodata, dupa gust
pentru blatul de tarta:
– 150g fulgi de ovaz
– 20 g faina de floarea soarelui (seminte de floarea soarelui rasnite)
– 30 g faina de in (seminte de in rasnite)
– 2 linguri de oregano uscat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita piper negru macinat
– 150 ml apa
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se pregateste marianta pentru ciuperci, cu ingredientele enumerate, ca la reteta PIFTIE SEMIRAW, CU CIUPERCI PLEUROTUS.
Se spala bine si se curata ciupercile, se feliaza si impreuna cu patrunjelul bine spalat si maruntit, se adauga in marinata si se lasa cca 5 ore sa se patrunda.Se prepara blatul, adunand intr-un bol fulgii de ovaz, faina de floarea soarelui si cea din seminte de in, boiaua de ardei dulce, piperul negru si oregano.
Se adauga apa, cate putina, framantand, pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini si care se potriveste de sare, apoi se plaseaza intr-o forma de tarta tapetata cu o folie de plastic.
Se modeleaza aluatul dupa forma de tarta si se lasa in congelator 20 de minute. Se scoate apoi din forma de tarta, se desprinde folia de pe el si se incepe umplerea lui cu ciupercile marinate.
Tarta astfel obtinuta se poate felia si savura.