O tarta fara zahar, indulcita cu fructe, cu un aluat special, cu textura fina, rapida, hranitoare, gustoasa si preparata sanatos.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 2 mere
– 65 g stafide
– o banana (85-90 g pulpa)
– 100 g gris
– 130 g malai
– 2 linguri ulei
– o lamaie
– o lingurita bicarbonate de sodiu
– 1/2 lingurita esenta de vanilie
– un praf de sare de ocna
PREPARARE:
Se lasa la hidratat stafidele, cca 15 minute. Se spala bine merele si se razuie grosier (cu tot cu coaja).
Merelor razuite li se adauga bicarbonatul de sodiu si se stropesc cu sucul lamaiei. Se paseaza pulpa banenei si se alatura merelor. Se adauga apoi stafidele hidratate si strecurate, cat si restul ingredientelor. Se amesteca si se obtine un aluat, care se lasa acoperit 10 minute sa se odihneasca.
Se intinde apoi in tava de tarta, cat mai uniform, pe hartie de copt si se portioneaza, sa fie mai usor de desprins feliile.
Se coace la 180 grade Celsius, pentru cca 10-15 minute.