O tarta aperitiv, nutritiva si cu arome ce pot constitui si deliciul unei gustari sau a unei cine excelente.
INGREDIENTE :
Pentru aluat:
– 100 gr faina dietetica din macinis integral de grau
– 100 gr faina de porumb (malai)
– 120 gr iaurt gras (10%)
– ½ lingurita de piper negru macinat
– ½ lingurita de sare neiodata
Pentru crema:
– 250 gr branza telemea de vaca
– 85 gr iaurt gras (10%)
– 70 gr ceapa rosie
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de busuioc uscat, macinat
– o lingurita de nucsoara macinata
PREPARARE:
Se aduna intr-un bol ingredientele pentru aluat.
Se amesteca pana se obtine o coca ce se framanta binesi care se desprinde de pe mana. Se intinde circular si se aseaza int-o forma de tarta. Se coace in cuptor pana devine crocanta si se rumeneste usor, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata ceapa si se taie marunt, branza se rade fin, apoi li se alatura iaurtul, boiaua de ardei dulce, busuiocul uscat si tocat, apoi praful de nucsoara.
Se amesteca bine si se umple aluatul de tarta cu aceasta crema cruda si foarte gustoasa.
Se garniseste dupa preferinta, se poate consuma imediat, cu aluatul crocant sau dupa o jumatate de ora, timp in care umplutura inmoaie usor aluatul.