O tarta inimoasa, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen, plina de culoare si aroma.
INGREDIENTE:
pentru aluat:
– 250 gr faina dietetica de grau, din macinis integral
– 1 ou
– 150 gr iaurt (3,5 % grasime)
– 4 linguri ulei de masline extravirgin, aromatizat cu enibahar si foi de dafin
– un praf de sare
pentru umplutura:
– 550 gr branza de vaci
– 4 oua
– 2 lingurite seminte de chimen
– o sfecla mica (125 gr)
PREPARARE:
Se cerne faina, apoi se adauga oul, iaurtul, uleiul de masline si sarea.
Se amesteca pentru omogenizare si se framanta. Se obtine un aluat moale pe care il lasam putin sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura, din branza de vaci peste care adaugam, chimenul, sfecla rasa pe razatoarea mica , 3 oua intregi si un galbenus.
Amestecam bine pentru omogenizare. Tapetam forma de tarta cu putin ulei si faina, apoi intindem aluatul, aproximativ in dimensiunile formei.
Suprapunem apoi aluatul peste forma.
Il presam bine pe margini, pentru a se mula exact pe peretii formei, apoi eliminam surplusul de aluat si finisam aranjamentul acestuia pe tot conturul sau.
Amplasam umplutura, bine omogenizata, in forma tapetata.
Introducem tarta la cuptor, la temperatura d si dupa aprox. 15 minute, o controlam daca este coapta. Daca da, o putem scoate si o lasam putin sa se raceasca.
Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit pur si simplu, iaurt.
Se portioneaza si se serveste calduta sau rece.
Tare frumoasa a iesit!
Da si a fost si gustoasa, incerc sa ma obisnuiesc din ce in ce fara adaos de sare si zahar, suplinesc cu plante mirodenii si imi iese !