TARTA APERITIV PENTRU VALENTINE’S DAY

februarie 14, 2013 | CATEGORIA Aperitive

     tarta aperitiv, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen, cu iaurt

 O tarta inimoasa, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen, plina de culoare si aroma.

INGREDIENTE:

pentru aluat:

–          250 gr faina dietetica de grau, din macinis integral

–          1 ou

–          150 gr iaurt (3,5 % grasime)

–          4 linguri ulei de masline extravirgin, aromatizat cu enibahar si foi de dafin

–          un praf de sare

pentru umplutura:

–          550 gr branza de vaci

–          4 oua

–          2 lingurite seminte de chimen

–          o sfecla mica (125 gr)

 

PREPARARE:

Se cerne faina, apoi se adauga oul, iaurtul, uleiul de masline si sarea.

faina, ulei de masline, sare,iaurt,ou, pentru tarta

Se amesteca pentru omogenizare si se framanta. Se obtine un aluat moale pe care il lasam putin sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura, din branza de vaci peste care adaugam, chimenul, sfecla rasa pe razatoarea mica , 3 oua intregi si un galbenus.

sfecla rosie, branza de vaci, chimen,oua

Amestecam bine pentru omogenizare. Tapetam forma de tarta cu putin ulei si faina, apoi intindem aluatul, aproximativ in dimensiunile formei.

forma de tarta tapetata si aluat pentru tarta

Suprapunem apoi aluatul peste forma.

aluat pentru tarta, peste forma

Il presam bine pe margini, pentru a se mula exact pe peretii formei, apoi eliminam surplusul de aluat si finisam aranjamentul acestuia pe tot conturul sau.

aluat, in forma de tarta

Amplasam umplutura, bine omogenizata, in  forma tapetata.

crema de branza de vaci cu chiemn si sfecla rosie in aluat,in forma

Introducem tarta la cuptor, la temperatura d  si dupa aprox. 15 minute, o controlam daca este coapta. Daca da, o putem  scoate si o lasam putin sa se raceasca.

tarta aperitiv, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen

Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit pur si simplu, iaurt.

tarta aperitiv, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen, cu iaurt

Se portioneaza si se serveste calduta sau rece.

tarta aperitiv, cu branza de vaci, sfecla rosie si chimen, cu iaurt, portionata

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *