TARTA APERITIV CU JAMBON SI VINETE

august 15, 2013 | CATEGORIA Aperitive

tarta aperitiv cu jambon si vinete

O tarta bogata in  ingrediente, nutritiva, cu blat integral, cu gustul clasic al jambonului afumat imbogatit de legume, verdeturi si mirodenii.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

–         320 gr faina dietetica, integrala

–         1 ou

–         200 gr iaurt

–         o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar

–         sucul unei jumatati de lamai

–         ½ lingurita de piper negru macinat

–         1 si ½ lingurita de boia dulce

–         un praf de sare

Pentru umplutura:

–         425 gr ciolan afumat

–         300 gr rondele de vinete (2 vinete cu coaja, fara cotoare)

–         6 oua

–         2 rosii mari

–         ½ legatura de patrunjel

–         ½ legatura de marar

–         3 frunze de telina

–         sare, dupa gust

Topping

–        2 catei de usturoi

–        patrunjel verde

 

PREPARARE:

Vinetetele se taie rondele subtiri, cu tot cu coaja, se sareaza si se lasa cam 2 ore, pentru a se deshidrata si a elimina toxinele.

vinete cu sare pentru tarta

Ingredientele pentru blat se aduna in bolul de framantat.

faina, iaurt, ou, piper, boia de ardei dulce, sare, bicarbonat stins cu suc de lamaie

Se amesteca pentru omogenizare si se framanta, pana aluatul se desprinde de pe mana, apoi se lasa deoparte sa se intrepatrunda bine ingredientele, sa “creasca” usor.  Rondelele de vinete se spala de sare si se storc de sucul eliminat, usor, prin presare. Se tapeteaza forma de tarta cu aluatul, care se strapunge cu furculita, pentru a usura coacerea.

aluat pentru tarta din faina integrala, in forma

Se feliaza apoi jambonul de pe ciolanul afumat.

jambon feliat, pentru tarta

Peste aluat se aseaza in straturi succesive vinetele si jambonul.

vinete si jambon pentru tarta

Apoi se astern rondelele de rosii.

vinete, jambon si rosii pentru tarta

Se bat apoi bine oaule pentru umplutura si se adauga mararul, patrunjelul si frunzele de telina, toate spalate si tocate marunt.

oua cu marar si patrunjel pentru tarta cu vinete si jambon

Se bat ouale in continuare cu verdeata, apoi se toarna pe toata suprafata tartei.

tarta cu vinete, jambon, rosii si oua cu verdeata, pentru cuptor

Se introduce intreg ansamblul la cuptor, la 180 de grade C, se micsoreaza temperatura la 150 de grade C si se lasa in cuptor pana toate ingredientele sunt coapte si tarta se rumeneste placut.

tarta aperitiv cu jambon si vinete

Se scoate din cuptor, se asezoneaza cu usturoiul crud, taiat rondele suntiri si cu frunze de patrunjel verde, apoi se feliaza fiind un deliciu fierbinte, dar se poate consuma si la temperatura camerei sau chiar rece, de la frigider.

tarta aperitiv cu jambon si vinete, portie

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *