O reteta dietetica si aromata, cu ingrediente savuroase, in stil japonez.
INGREDIENTE:
– o cutie de taietei konjac shirataki (200 gr)
– 2 cepe
– 1-2 ardei capia
– 1-2 morcovi
– 2 linguri de ulei de masline
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– 2 linguri sos de soia
– o lamaie
– 9 fire de coriandru verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovul, ceapa si ardeiul, ceapa se toaca, morcovul se razuieste fin, iar ardeiul se taie fasii subtiri.
Taieteii se desfac din gramajoare, se pun in apa fierbinte, apoi se fierb un minut si se strecoara. Peste ei se adauga legumele pregatite si se asezoneaza cu coriandrul spalat si tocat fin, cu sosul de soia, cu pudra de ghimbir cu uleiul de masline presat la rece si cu sucul lamaiei. Se amesteca si se potriveste de sare, apoi se portioneaza.