Dovlecel crud, aromatizat hranitor si alintat cu flori proaspete de cicoare, intr-o reteta de vara, gustoasa, racoritoare si detoxifianta.
INGREDIENTE:
– un dovlecel tanar (aprox. 175 g)
– 3 fire de cicoare, inflorite (la oras le gasiti prin parcuri sau prin gradinile blocurilor)
dressing:
– o lingura de fulgi de drojdie inactiva
– o lingurita de ulei de chimen negru
– 3 linguri de suc de lamaie
– 2 rosii
– o ceapa
– 4 ramurele de cimbru verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul, apoi se feliaza foarte subtire, iar feliile se taie in jumatate, astfel incat sa se obtina dimensiunile unor tagliatelle.
Se sareaza putin si se aseaza pe un platou. Se prepara apoi dressingul adunand intr-un bol rosiile razuite grosier, fara coaja, ceapa razuita fin, fulgii de drojdie inactiva, sucul lamaiei, frunzulitele de cimbru de pe crengute, presate usor intre degete si uleiul de chimen negru.
Se amesteca pentru omogenizare si se potriveste de sare, apoi dressingul se toarna peste tagliatellele de dovlecel. Se amesteca usor si se garnisesc cu florile proaspete de cicoare.