Paste fara adaos de proteine, cu verdeturi aromatizate picant si usor amarui.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 125 gr tagliatelle ecologice, din grau dur, cu spanac
– 3 fire de ceapa verde
– 3 fire de usturoi verde
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– 3 linguri de bulion
– o lingurita de condiment chinezesc cu anason si ardei iute (de la
magazinele chinezesti)
– 4 frunze de papadie
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intre timp se spala si se curata ceapa si usturoiul verde, patrunjelul si mararul, se toaca, apoi, impreuna cu bulionul, se aranjeaza intr-un vas pentru a le fierbe.
Se adauga apa si un praf de sare si se lasa sa fiarba, la foc mic pana se inmoaie toate putin. Se intrerupe fierberea, se adauga condimentul pe baza de anason si ardei iute si se amesteca bine. Se aseaza intru-n castron si pe deasupra se presara frunzele de papadie crude, spalate si tocate. Se pot servi calde sau reci.