O reteta de paste cu sos pe baza de rosii, pregatit fara ceapa, condimentat doar cu boabe de coriandru si frunze proaspete de leurda.
INGREDIENTE:
– 175 gr tagliatelle (cu sfecla, rosii si spanac)
– 250 ml suc de rosii
– 2 linguri de bulion din rosii si ardei capia
– 50 gr morcovi
– 25 gr radacina de sfecla rosie
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingura de boabe macinate de coriandru
– o legatura de leurda (50 gr)
– 5 picaturi de stevia rebaudiana (sau orice indulcitor natural, dupa gust)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Pastele, daca sunt foarte uscate, se cufunda in apa calduta cateva minute, pentru a se desprinde usor la fiert.
Se scurg si se fierb in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Intre timp se pregateste sosul adaugand peste sucul de rosii uleiul, bulionul, coriandrul macinat, apoi morcovul si sfecla rosie, spalate, curatate si rase fin.
Se fierb toate la foc lent, doar cat sa se inmoaie putin sfecla si morcovul, cat si pentru ca licopenul din rosii sa sporeasca iar uleiul de masline sa-i amplifice absorbtia. Se intrerupe fierberea si se lasa putin sa scada temperatura, apoi se adauga frunzele de leurda spalate si tocate, cat si picaturile de stevia rebaudiana.
Se amesteca si se adauga peste pastele fierte si strecurate, in straturi.