O clasica reteta arabeasca, apreciata pe mapamond, in varinta fara gluten, cu seminte de quinoa, un ingredient redescoperit, cu senzationale calitati nutritive.
INGREDIENTE:
– 25 gr seminte de quinoa alba
– 25 gr seminte de quinoa rosie
– o ceapa rosie
– 5 rosii cherry
– ½ lingurita de pudra de coriandru (am folosit seminte de la Kamis, rasnite)
– ¼ lingurita de pudra de anason (am folosit seminte de la Kamis, rasnite)
– un praf de piper (am folosit rasnita mix, de la Kamis)
– 2 linguri de ulei de masline, presat la rece
– 2 linguri de suc de lamaie
– o legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala semintele de quinoa, apoi se lasa in apa rece cca 2 ore, pentru a-si elibera gustul amar si pentru a fierbe mai repede.
Se arunca apa, se adauga apa proaspata de 3 ori volumul lor, si se fierb 3 minute, apoi se intrerupe fierberea si se acopera vasul cca 10 minute. Se strecoara apoi si se lasa la racit.
Se curata ceapa, se spala si se toaca fin, iar rosiile se spala si se taie grosier.
Intr-un bol se aduna quinoa fiarta, ceapa si rosiile, apoi se asezoneaza cu pudrele se coriandru si de anason, cu uleiul de masline, sucul de lamaie si cu mixul de piper. Se spala si se toaca patrunjelul verde, se adauga si acesta, se potriveste totul de sare, se amesteca si se obtine o salata delicioasa si extreme de hranitoare.