O reteta foarte aromata, concentrata in proteine vegetale de calitate, naturala si hranitoare, un dulce excelent, de toamna.
INGREDIENTE:
– 150 g miez de nuca
– 130 g prune (cantarite fara samburi)
– o lingura seminte de canepa
– o lingurita seminte de chimen negru
– o lingurita scortisoara
– 25 g lamaie
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele de chimen negru, cca 2 ore. Prunele, bine spalate se desprind de pe samburi.
Se aduna in robotul de bucatarie miezul de nuca, prunele maruntite, bucata de lamaie (pulpa si coaja) tocata fin, scortisoara si semintele de canepa si de chimen negru. Se maruntesc toate, apoi daca doriti o compozitie mai fina, cum am obtinut-o eu, se foloseste si un blender de mana. Compozitia obtinuta se plaseaza intre doua foi de pergament si se aplatiseaza. Dreptunghiul obtinut se portioneaza.
Se plaseaza apoi in congelator pentru 2 ore, pentru a fi manuite cu usurinta. Se garnisesc apoi dupa imaginatie cu motive de Halloween.