O supa de vara, usoara si aromata, ce poate fi consumata calduta sau chiar rece, dar care se poate pregati si pe timpul iernii, la fel de bine.
INGREDIENTE:
– 5 mere
– un morcov
– un ardei
– o radacina mica de patrunjel
– o radacina mica de telina
– o frunza de telina
– o foaie de dafin
– ½ lingurita scortisoara macinata
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ½ legatura de patrunjel verde
– lapte vegetal (am folosit de migdale), dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morocvul, radacinile de patrunjel si de telina, apoi se curata si se taie grosier.
Se fierb in apa, iar cand sunt bine patrunse, se adauga merele si frunza de telina se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si se lasa vasul acoperit pana scade temperatura atat cat sa poata fi adaugate scortisoara, piperul si uleiul preset la rece, fara a le afecta nutrientii. Se potriveste de sare, daca o preferati cu adaos de sare, se portioneaza si se poate consuma ca atare cu patrunjel verde, bine spalat si maruntit
sau cu adaos de lapte vegetal.