O supa hidratanta, antioxidanta si racoroasa, cu ingrediente crude, aromata si excelenta, in special, pentru zilelele verii.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 2-3 ardei capia (aproximativ 350 g)
– un morcov
– o felie de dovlecel (aproximativ 90 g)
– o rosie mare, bine coapta (aproximativ 250 g)
– 2 frunze de telina
– 2 fire de patrunjel verde
– ½ lingurita de turmeric
– ½ lingurita coriandru macinat
– cate o lingurita de ulei vegetal presat la rece/portie, optional (am folosit ulei de masline extravirgin)
– 100 -150 ml apa minerala naturala plata, in functie de consistenta dorita
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine legumele, se curata morcovul si se feliaza, se curata ardeiul capia de seminte, apoi se marunteste, iar felia de dovlecel, precum si rosia, se taie in bucati cu tot cu coaja.
Se spala bine frunzele de telina si patrunjelul verde. Se aduna toate in blender impreuna cu apa, se adauga si prafurile de turmeric si de coriandru, apoi se blenduiesc toate pana la consistenta unei supe, care se potriveste de sare, apoi se portioneaza.
Se poate consuma ca atare sau cu adaos de ulei vegetal presat la rece, pentru un plus de grasimi sanatoase.