O supa bogata in acizi grasi esentiali de tip omega, pregatita picant si cu adaos de nalba de camp, nutritiva si apetisanta.
INGREDIENTE:
– 500 gr sardine proaspete, de mare
– 4 cepe (am folosit rosii si albe)
– un ardei
– ½ lingurita de cimbru macinat
– 2 foi de dafin
– 2 tulpini de nalba de camp, salbatica, cu flori si frunze
– 2 – 3 catei de usturoi
– ½ lingurita de coriandru macinat
– ¼ lingurita de boabe de piper negru
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE
Se curata si se spala bine cepele si ardeiul.
Se pun la fiert in apa, cepele intregi si ardeiul taiat in doua bucati, iar dupa ce clocotesc si se patrund, se adauga foile de dafin, cimbrul si un parf de sare si se mai fierb intr-un clocot.
Intre timp se spala, se curata, se eviscereaza sardinele si se taie in jumatati, apoi se spala bine tulpinile cu flori si frunze de nalba salbatica.
Se adauga la fiert bucatile de peste, cat si florile si frunzele nalbei, tocate marunt si se mai lasa sa fiarba cam 3-4 minute.
Se intrerupe fierberea, apoi se adauga boabele de piper, coriandrul macinat si usturoiul curatat si pisat marunt.