Este o supa dulce-picanta, cu consistenta pastelor Baneasa, fara adaos de grasimi, pregatita sanatos, cu ingrediente naturale si mazare conservata imediat dupa cules, fara aditivi.
INGREDIENTE:
– 100 gr fidea cuiburi Baneasa
– 450 gr mazare fina, conservata 100% natural
– o ceapa
– 2 morcovi
– 2 felii de telina
– 2 ardei conservati naturali, cu sare
– o legatura de patrunjel
– sare neiodata, dupa gust
– piper negru, macinat, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata ceapa, morcovii si feliile de telina, apoi se fierb in apa impreuna cu ardeii conservati. Dupa ce sunt bine patrunse, se intrerupe fierberea si se strecoara, apoi se pregateste fideaua.
Se fierbe in conformitate cu instructiunile de pe pachet, cca 2 minute, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece. Supa strecurata se repune la fiert, se adauga mazarea, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se adauga si pastele si se potriveste totul de sare. Se portioneaza si se adauga patrunjel verde tocat, apoi piper negru macinat, in functie de cat de picanta se doreste. Se serveste cu legumele proaspat fierte, este foarte hranitoare si mai ales…delicioasa.