SUPA PICANTA DE GAINA, CU ZDRENTE

iulie 29, 2014 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

supa picanta de gaina, cu zdrente

O supa din gaina romaneasca, ouatoare, cu legume proaspete, asezonata cu patrunjel verde, usturoi si ienibahar, pentru un plus de antioxidanti si o savoare picanta.

INGREDIENTE :

–          o gaina crescuta natural, in mediu sanatos

–          2 cepe

–          2 morcovi

–          o felie de telina

–          2 tulpini de telina, cu frunze

–          o radacina de pastarnac

–          1 ardei gras

–          un ou

–          o legatura de patrunjel verde

–          usturoi, dupa gust

–          ienibahar macinat, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata foarte bine gaina, se eviscereaza, apoi impreuna cu principalele organe (inima, ficat si pipota) si cu galbenusurile oualor in formare , se spala in multe ape reci. Se curate apoi si se spala bine cepele, morcovii, telina, pastarnacul si ardeiul.

gaina de tara, ouatoare, cu legume, pentru supa

Se fierb apoi gaina si organele, avand grija sa se spumuiasca foarte bine, pentru a obtine supa limpede, eventual, se poate degresa, pentru cine o doreste mai saraca in grasimi, sau pentru a folosi grasimea la alte preparate. Cand este patrunsa se adauga legumele si frunzele de telina si se lasa sa fiarba incet.

gaina de tara, fiarta cu legume proaspete, pentru supa

Se potriveste intreg ansamblul de sare, iar cand sunt toate fierte, se strecoara supa si se indeparteaza cepele. Se bate intr-un bol un ou intreg, peste care se adauga putin cate putin din supa fierbinte.

ou batut cu supa fierbinte, pentru zrente

Apoi se toarna in oala, amestecandu-se in zona de contact a jetului turnat, cu supa, pentru a se forma zdrentele de ou. Eu am folosit unul singur, intrucat nu am dorit sa iasa densa, ci mai limpede. Cand se portioneaza, se adauga ienibahar prospat macinat, usturoi feliat sau pisat si patrunjel verde tocat.

supa picanta de gaina, cu zdrente

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *