O supa vegana, proteica, antioxidanta si revigoranta.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– o felie radacina de telina
– un ardei gras
– 2 linguri seminte de chia
– o foaie de dafin
– o lingurita de turmeric pudra
– ½ lingurita praf de piper negru macinat
– un manunchi de frunze de stevie
– o lingurita de ulei de masline/portie
– 5-7 ramurele de cimbrisor
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat seminte de chia, cca o jumatate de ora. Intre timp se curata ceapa si se spala, iar radacinoasele si ardeiul se spala si se curata.
Se pun la fiert in apa, cu putina sare, iar cand se patrund, se adauga si frunzele de stevie, bine spalate si tocate grosier. Se lasa sa fiarba cca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea, se adauga pudrele de piper si de turmeric (piperul ajuta absorbtia turmericului), cat si foaia de dafin si doua ramurele de cimbrisor. Se lasa vasul acoperit pentru a se intrepatrunde aromele, apoi, cand supa ajunge la o temperature la care poate fi consumata, se potriveste de sare, apoi se toarna in blender, se aduce la consistenta unei supe creme, apoi se portioneaza. Fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline si frunze proaspete de cimbrisor.