O supa dulce cu carne frageda si sanatoasa de curcan, imbogatita cu legume si cu pretiosul broccoli, apoi aromata cu frunze proaspete de busuioc.
INGREDIENTE:
– 900 gr pulpa de curcan (cu oase si pielita)
– 500 gr broccoli
– 3 morcovi (aprox. 250 gr)
– o ceapa rosie
– o telina
– un ardei capia, mare
– frunze de busuioc, dupa gust
– ulei de floarea soarelui, presat la rece , dupa gust (optional)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele de curcan se spala, se depieliteaza si se cresteaza pentru a fierbe uniform, cat mai repede.
Se pun la fiert in apa si se spumuiesc atent, pentru a obtine o supa limpede. Intre timp se spala si se curata ceapa, morcovii, telina si ardeii, ceapa se lasa intreaga, morcovii se taie fasii, telina se taie in patru bucati, iar ardeiul in jumatati si se adauga imediat la fiert. Broccoli se spala bine sub jet de apa, se desface in buchetele, tulpinile se taie rondele si se pun la fiert impreuna cu legumele, iar buchetelele se lasa deoparte, pana sunt fierte toate ingredientele din supa. Cand toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea.
Se strecoara supa, se indeparteaza ceapa, se repune lichidul pe foc, se potriveste de sare, se adauga buchetelele de broccoli, care se fierb cca 3 minute (este suficient pentru a se patrunde si a ramane intregi). Se portioneaza carnea, se alatura legumele si broccoli, se adauga supa si uleiul de floarea soarelui presat la rece, apoi se garniseste cu frunze proaspete de busuioc.
Suna bine, asa ca merita incercata!
E excelenta, are o aroma…super !