Este o supa dulce, in care cu gustul legumelor si al supei de pui este marcat de consistenta sparanghelului.
INGREDIENTE:
– un morcov
– o ceapa
– 2 felii de telina
– o radacina mica de pastarnac
– un ardei
– 2 carcase de piept de pui
– 7 fire de sparahghel
– oregano, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Carcasele de pui se fierb in apa cu putina sare, se spumuiesc si apoi se adauga ceapa, morcovul, telina, ardeiul si pastarnacul, spalate si curatate. Ceapa, ardeiul si feliile de telina se lasa intreagi, iar morcovul si pastarnacul se taie in jumatati sau sferturi.
Intre timp se spala bine sparahngelul si daca este cazul, se indeparteaza portiunile rigide de tulpina,apoi se taie in bucati cu lumgimea cam de 3-4 cm.
Cand legumele sunt fierte de tot in supa de pui, se degreseaza supa, apoi se adauga sparanghelul portionat si se lasa sa fiarba 3 minute. Se potriveste de sare, apoi se adauga oregano uscat, sau proaspat.