SUPA CREMA DE MAZARE SI SPANAC, CU PATRUNJEL VERDE SI SEMINTE DE FENICUL

martie 8, 2024 | CATEGORIA Retete pentru copii

O reteta de supa crema, cu gust marcant, preparata astfel incat sa conserve cat mai mult din nutrientii ingredientelor folosite.
INGREDIENTE:
– 600 g mazare verde conservata
– 225 g spanac conservat
– o ceapa
– un morcov
– o felie radacina de telina
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– ½ lingurita seminte de fenicul
– ½ lingurita piper negru macinat
– ulei de masline extravirgin/ o lingurita pe portie
– o legatura de patrunjel verde
– sare roz de Hymalaia (dupa gust)

PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine, se spala morcovul si felia de telina, apoi se curata superficial. Ardeiul, bine spalat se curata de seminte si se taie in jumatati.

Se pun toate acestea la fiert, impreuna cu tulpinile grosiere ale legaturii de patrunjel, iar cand sunt aproape patrunse, se adauga mazarea. Dupa ce sunt toate fierte, se adauga si spanacul conservat, se lasa cateva clocote, apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin, piperul negru si semintele de fenicul. Cand temperatura scade, cat sa poata fi supa blenduita, se scoate ceapa si foaia de dafin, iar supa cu restul ingredientelor se plaseaza in blender. Se benduieste fin, se potriveste de sare, apoi se portioneaza, iar fiecarea portie se asezoneaza cu ulei de masline presat la rece si cu patrunjel verde maruntit.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *