O reteta a copilariei, din vacantele petrecute la bunica, in Ardeal, cu miresme de neuitat.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– ½ kg de visine
– un morcov
– un ou
– 200 gr smantana
– ½ lingurita de scortisoara
– o felie de lamaie
– 8 frunze de menta
PREPARARE:
Morcovul se spala, se curata, se taie rondele si se pune la fiert. Intre timp se spala bine, se curata visinele si li se scot samburii. Cand morcovul este patruns, se adauga visinele, lamaia si scortisoara, apoi se intrerupe imediat fierberea.
Se acopera vasul si dupa 10 minute, cand a mai scazut temperatura supei, se bate oul cu un strop de apa, pentru a se putea incorpora bine smantana ce se adauga in oul batut si se amesteca pentru omogenizare. Se toarna acest dressing peste supa, care se lasa apoi sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste rece, cu frunze de menta proaspete.
Am auzit de aceasta supa, dar nu am gustat-o niciodata!
Are gust de inghetata, merita incercata !