SUPA DE VISINE

iunie 9, 2013 | CATEGORIA Ovo-lacto-vegetariene

      supa de visnie cu morcov, lamaie, scortisoara, smantana,ou si frunze de menta

O reteta a copilariei, din vacantele petrecute la bunica, in Ardeal, cu miresme de neuitat.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

–         ½ kg de visine

–         un morcov

–         un ou

–         200 gr smantana

–         ½ lingurita de scortisoara

–         o felie de lamaie

–         8 frunze de menta

 

PREPARARE:

Morcovul se spala, se curata, se taie rondele si se pune la fiert. Intre timp se spala bine, se curata visinele si li se scot samburii. Cand morcovul este patruns, se adauga visinele, lamaia si scortisoara, apoi se intrerupe imediat fierberea.

visine cu morcov, scortisoar si lamaie, pentru supa

Se acopera vasul si dupa 10 minute, cand a mai scazut temperatura supei, se bate oul cu un strop de apa, pentru a se putea incorpora bine smantana ce se adauga in oul batut si se amesteca pentru omogenizare. Se toarna acest dressing peste supa, care se lasa apoi sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste rece, cu frunze de menta proaspete.

supa de visnie cu morcov, lamaie, scortisoara, smantana,ou si frunze de menta

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *