SUPA DE OREZ INTEGRAL, CU CIUPERCI SHIITAKE

ianuarie 16, 2018 | CATEGORIA Retete pentru copii

supa de orez brun, cu ciuperci shiitake

O asociere clasica de ingrediente ce confera proteine complete vegetale, antioxidanti si carbohidrati valorosi.

INGREDIENTE:

– 150 g orez integral

– o ceapa

– un morcov

– o radacina de patrunjel

– un ardei

– 5 frunze de telina

– 7 g ciuperci shiitake deshidratate

– o lingura de ulei de chimen negru, presat la rece

– piper alb macinat, dupa gust

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine orezul brun si se lasa la hidratat 2 ore, apoi se scurge de apa. Se curata ceapa, apoi morcovul, radacina de patrunjel si ardeiul gras, care se taie grosier.

orez hidratat, ciuperci shiitake si legume, pentru supa vegetariana

Se pun la fiert in apa mai intai orezul, apoi dupa cca 5 minute ceapa si radacinoasele si se lasa cam un sfert de ora, la foc domol, pana se patrund. Se adauga apoi ardeiul, ciupercile shiitake si frunzele de telina, iar dupa 10 minute se intrerupe fierberea. Dupa ce temperatura mai scade se potriveste ciorba de sare si se adauga uleiul de chimen negru. Se portioneaza si se asezoneaza dupa gust, cu piper alb macinat.

supa de orez brun, cu ciuperci shiitake

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *