SUPA DE LINTE ROSIE, CU CROSSINI SI TARHON

noiembrie 19, 2014 | CATEGORIA Retete pentru copii

 

supade linte rosie, cu crossini si tarhon

O supa consistenta, preparata sanatos, bogata in fibre si in proteine vegetale, cu gust aromat, imbogatita cu ulei de canepa, pentru un aport ai celor opt aminoacizi esentiali, continuti de acesta.

INGREDIENTE:

–     500 gr linte rosie

–     125 gr crossini bio (cu quinoa, patrunjel si usturoi)

–     175 gr radacina de patrunjel

–     135 gr radacina de telina

–     100 gr morcov

–     115 gr ardei (un ardei mare)

–   75 gr ceapa

–     ½ legatura de patrunjel verde

–   ½ legatura de tarhon conservat cu sare

–     2 linguri ulei de canepa

–     sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala foarte bine si se curata ceapa si radacinile de morcov, de telina si de patrunjel, care se taie grosier, apoi se fierb in apa cu un praf de sare, iar cand incep sa se patrunda se adauga si ardeiul, spalat, curat si taiat in jumatati.

ceapa, morcov,telina,patrunjel si ardei, pentru supa de linte, cu crossini si tarhon

Cand toate sunt fierte, se strecoara supa, iar legumele se folosesc la o supa crema, sau ca garnitura. In supa strecurata se adauga lintea rosie, bine spalata si crossini bio.

linte rosie si crossini in supa de legume, pentru supa de linte cu crossini si tarhon

Se fierb impreuna cam 3 minute, apoi se intrerupe fierberea si se adauga patrunjelul cu tarhonul, tocate. Se lasa vasul acoperit, 15 minute, apoi se potriveste supa de sare si i se adauga uleiul de canepa.

supade linte rosie, cu crossini si tarhon

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *