O supa consistenta, preparata sanatos, bogata in fibre si in proteine vegetale, cu gust aromat, imbogatita cu ulei de canepa, pentru un aport ai celor opt aminoacizi esentiali, continuti de acesta.
INGREDIENTE:
– 500 gr linte rosie
– 125 gr crossini bio (cu quinoa, patrunjel si usturoi)
– 175 gr radacina de patrunjel
– 135 gr radacina de telina
– 100 gr morcov
– 115 gr ardei (un ardei mare)
– 75 gr ceapa
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ legatura de tarhon conservat cu sare
– 2 linguri ulei de canepa
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala foarte bine si se curata ceapa si radacinile de morcov, de telina si de patrunjel, care se taie grosier, apoi se fierb in apa cu un praf de sare, iar cand incep sa se patrunda se adauga si ardeiul, spalat, curat si taiat in jumatati.
Cand toate sunt fierte, se strecoara supa, iar legumele se folosesc la o supa crema, sau ca garnitura. In supa strecurata se adauga lintea rosie, bine spalata si crossini bio.
Se fierb impreuna cam 3 minute, apoi se intrerupe fierberea si se adauga patrunjelul cu tarhonul, tocate. Se lasa vasul acoperit, 15 minute, apoi se potriveste supa de sare si i se adauga uleiul de canepa.