O supa hranitoare cu galuste fine, din faina de soia. Mi le-am imaginat exact cum au iesit.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– o ceapa
– o radacina de telina
– o radacina de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– un ardei gras (am folosit conservat, cu sare)
– o legatura de leurda
– 3 linguri ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
Pentru galusti:
– 100 gr faina de soia
– 100 ml apa
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
PREPARARE:
Se spala, se curatata si se pun la fiert, intregi, ceapa, ardeiul, morcovii si radacinile de telina, pastarnac si patrunjel.
Se aseaza faina de soia pe planseta si pregateste apa cu uleiul.
Se amesteca usor aceste ingrediente si se potrivesc de sare.
Se framanta un aluat, din care se rup bucati, care se modeleaza cu podul palmelor, sfere (elipse), cam de un 1,5 cm in diametru.
Se fierb in apa, cam 5 minute, incet, nu se amesteca, deoarece sunt fragile.
Dupa ce legumele sunt fierte, se strecoara, ceapa se inlatura, iar radacinoasele se portioneaza, apoi se repun in supa si se adauga si galustele, leurda, taiata marunt, uleiul de masline extravirgin si se potriveste totul de sare.
Parfumul legumelor si finetea galustelor din faina de soia sunt rascolite de gustul picant al leurdei.