O supa usoara, hranitoare si aromata, pregatita fara ulei, cu ingrediente proaspete, buna de savurat atat calda cat si la temperatura camerei.
INGREDIENTE :
– 2 gulii mari
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de pastarnac
– o felie de telina
– un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)
– ½ lingurita de seminte de anason
– 5 fire de coriandru verde
– un praf de sare grunjoasa
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, morcovii, pastarnacul si telina. Ceapa se lasa intreaga, morcovul si pastarnacul se taie pe lungime, iar telina se feliaza subtire. Guliile se spala bine si se taie in cuburi grosiere, cu tot cu coaja, pentru ca mare parte din nutrient sunt concentrati in ea.
Se fierb in apa, iar dupa cca 15 minute se adauga si ardeiul intreg.
Eu nu am mai adaugat sare intrucat a fost suficienta sarea ardeiului conservat. Cand toate sunt patrunse, se intrerupe fierberea, se scoate ceapa sa ramana supa limpede, iar dupa ce temperatura acesteia a mai scazut, se adauga semintele de anason si coriandrul proaspat, bine spalat si tocat.