O ciorba rapida si detoxifianta, cu legume hranitoare, condimentata cu tarhon conservat sanatos in otet din vin.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o telina
– 2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare)
– o capatana de broccoli
– o ramura de cimbru de gradina, uscat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– 2 linguri de tarhon conservat in otet din vin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se razuiesc grosier, morcovul si radacina de telina, iar ardeiul si ceapa se toaca.
Se fierb in apa, pana se patrund, iar intre timp se spala si se desface broccoli in buchetele mici, apoi se adauga si acesta la fiert, impreuna cu crenguta de cimbru uscat.
Dupa 5 minute, se intrerupe fierberea si se lasa ciorba acoperita pana ce temperatura acesteia mai scade, in jur de 45 de grade C. Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui presat la rece si tarhonul conservat in vin.